USR a depus moțiune împotriva ministrului Lucian Bode

USR a depus moțiune împotriva ministrului Lucian Bode

USR a anunțat, astăzi, depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Moțiunea este intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” și a fost semnată de 50 de deputați USR și Forța Dreptei.

USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid și ale șefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

Dovada cea mai recentă: scandalul celor 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. 98 de milioane de lei, fără TVA, care ajung, printr-o licitație aranjată, la firma prietenului președintelui. Și pare a fi doar începutul în condițiile în care Poliția Română este la un pas să dea aceeași firme alte câteva milioane de lei pentru motociclete.

Alte motive pentru ca Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI sunt: semi-eșecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenței domestice, lipsa totală de reforme la nivelul MAI și implicarea instituției în acțiunea de intimidare și kompromat a presei.

„Domnia” lui Lucian Bode la MAI trebuie să înceteze, o instituție atât de importantă, cu toate structurile sale, nu trebuie lăsată să devină victima corupției, delăsării și haosului.