Cătălin Drulă: Lucian Bode, un ministru care a ajuns sinonim cu ciocoismul în politică și cu slugărnicia dusă la extrem

Cătălin Drulă: Lucian Bode, un ministru care a ajuns sinonim cu ciocoismul în politică și cu slugărnicia dusă la extrem

Președintele USR, Cătălin Drulă, a susținut o declarație de presă comună cu liderul Forței Dreptei, Ludovic Orban, în contextul depunerii moțiunii simple împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode.

În cadrul declarației susținute, liderul USR a subliniat motivele pentru care Lucian Bode trebuie să plece din funcție.

“Vorbim de un ministru care a ajuns sinonim atât cu ciocoismul în politică, cât și cu slugărnicia dusă la extrem.

Și nu trebuie să ne uităm mai departe de cazul licitației cu dedicație pentru acele mașini BMW cumpărate de Poliția Română, cu un caiet de sarcini făcut special să se potrivească pe ce avea de oferit de la firmă prietenul președintelui Iohannis.

Este extrem de grav că astfel de acte de corupție au ajuns să se facă în văzul lumii, am arătat foarte clar cum, din specificațiile tehnice, se putea potrivi un singur model acolo. Este o încălcare a directivei europene, o încălcare a legislației naționale, o încălcare a bunului-simț și a normelor de folosire a banului public”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a evidențiat faptul că actualul ministru de Interne a ratat complet orice formă de a aduce un bine și o reformă cadrul instituției pe care o conduce.

“Este vorba de un ministru care a ratat complet orice formă de a aduce un bine, o reformă în acea instituție pe care o conduce, primim mesaje disperate de la polițiști profesioniști, câți au mai rămas în sistem, că niciodată nu a fost așa rău, că nepotismul, pilele, corupția sunt la un nivel fără precedent și că nu își mai pot face treaba, colegii buni le pleacă din sistem și totul a ajuns un mare sistem căpușat care, în loc să ofere siguranță și încredere, ajunge să ofere debandadă și furt.

Pentru toate aceste motive, Lucian Bode trebuie să plece din funcția de ministru de Interne, pentru aceste motive am depus, alături de Forța Dreptei, o moțiune împotriva acestui ministru”, a mai spus Cătălin Drulă.