USR a sesizat CNATDCU în cazul plagiatului doctoratului lui Lucian Bode

USR a sesizat CNATDCU în cazul plagiatului doctoratului lui Lucian Bode

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a anunțat marți, 18 octombrie, că USR a sesizat CNATDCU în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul doctoratului ministrului de Interne, Lucian Bode.

„Astăzi, am trimis către CNADTCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode, o sesizare oficială. Cerem instituției să verifice teza lui Bode și să dea un verdict oficial asupra originalității ei. Pe lângă CNADTCU, sesizăm și Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat și de calitatea academică a lucrării”, a declarat Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea a precizat și că Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care teza de doctorat trebuie să aibă minimum 200 de pagini lungime. „Teza domnului Bode are 198 de pagini, care includ și legislația de pe site-ul ANRE. La asta a adăugat 20 de pagini de poze și grafice luate de pe internet. Deci vorbim de o calitate academică de nivel școlar în care efectiv simți cum omul scrie ceva acolo doar ca să umple niște pagini, ca să ajungă la 200 de pagini minime pe care regulamentul UBB îl prevede. Vom urmări acest caz, am depus ieri cerere de informații publice către UBB, prin care vrem să avem acces la tot dosarul de doctorat al domnului Bode”, a completat Cristian Ghinea.

Adevărul rușinos de care fuge, de fapt, Lucian Bode e acesta: a comis o formă de plagiat de care și elevilor de gimnaziu le e rușine – traducere cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia.