Coaliția PSD-PNL vrea să-l țină pe Florin Iordache șef pe viață la Consiliul Legislativ

Coaliția patronată de președintele Iohannis vrea să-l țină pe viață în funcție pe părintele OUG 13, Florin Iordache. Deputații PSD-PNL-UDMR au respins propunerea USR ca președintele Consiliului Legislativ să aibă un mandat de 4 ani.

Am solicitat Parlamentului să limiteze mandatul președintelui Consiliului Legislativ și a președinților de secții din cadrul instituției. Noi am propus 4 ani, dar Coaliția PSD-PNL vrea mandate perpetue, vrea să-l mențină în postul călduț, pe viață, pe Florin Iordache «altă întrebare»”, declară Oana Murariu, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Anterior instalării în funcție a lui Florin Iordache, drept recompensă pentru serviciile aduse mafiei PSD, Consiliul Legislativ a fost condus de același om timp de 17 ani, în condițiile în care legislația în vigoare nu prevede o limită a mandatului.

Amendamentul privind limitarea la 4 ani a mandatului conducerii Consiliului Legislativ a fost depus de USR la proiectul de lege prin care Consiliului Legislativ i se dă o nouă atribuție, aceea a publicării versiunilor actualizate ale actelor normative adoptate.

Amendamentul USR a fost respins cu 93 de voturi „contra”, 48 de voturi „pentru” și 20 de abțineri.