Deputatul USR Nicu Fălcoi, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO

Deputatul USR Nicu Fălcoi, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO

Deputatul USR Nicu Fălcoi a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO, fiind totodată reconfirmat vicelider al grupului Alianța liberalilor și democraților din cadrul Adunării Parlamentare NATO.

Funcția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO mă onorează și mă responsabilizează foarte mult, mai ales ținând cont de perioada dificilă pe care o străbatem. Adunarea Parlamentară NATO este un liant și un foarte important for de discuție pentru teme și subiecte fierbinți de politică externă, apărare și securitate, fiind un organism care reunește 269 de membri din parlamentele celor 30 de țări membre NATO, la care se adaugă delegați din 11 țări asociate, 4 țări asociate mediteraneene, precum și 8 delegații parlamentare de observatori”, declară deputatul USR Nicu Fălcoi.

Adunarea Parlamentară NATO are un rol important în discutarea și analizarea problemelor de apărare şi securitate, un mecanism pentru a schimba opinii și a înţelege punctele de vedere ale tuturor părților interesate. Prin activităţile sale, Adunarea Parlamentară NATO contribuie la asigurarea transparenţei politicilor NATO prin dezbateri și rapoarte și, implicit, la înţelegerea de către opinia publică a politicilor Alianţei.

În ultimii șase ani, parlamentarul USR a fost puternic implicat în activitățile Adunării Parlamentare NATO și în promovarea obiectivelor României, fiind vicepreședinte al Comisiei de Apărare și Securitate (DSC) și activând în Mediterranean and Middle East Special Group (GSM) și Ukraine-NATO Interparliamentary Council (UNIC).

Am susținut cu implicare temele de politică externă de pe agenda USR și am făcut cunoscută poziția noastră fermă europeană și euroatlantică. Calitatea de membru și vicelider al grupului Alianța liberalilor și democraților, grup din care și USR face parte, a reprezentat pentru mine un sprijin important”, mai precizează Nicu Fălcoi.