PSD și PNL au găsit bani să majoreze cu 15% salariile de la Cancelaria premierului Ciucă

PSD și PNL au găsit bani să majoreze cu 15% salariile de la Cancelaria premierului Ciucă

Sub umbrela unui proiect bun, care privește securitatea cibernetică a României, PSD și PNL au mai dat astăzi un atac la bugetul de stat: au mărit cu 15% salariile a aproape 60 de angajați de la Cancelaria premierului Ciucă. Aceasta în condițiile în care liderii PSD și PNL le spun pensionarilor și părinților, pe toate posturile tv, că pentru creșterea pensiilor și alocațiilor cu rata inflației nu sunt bani la buget.

Majorarea salariilor de la Cancelaria prim-ministrului s-a făcut, pe șest, în Camera Deputaților, folosind un proiect PSD-PNL-UDMR-minorități de modificare a OUG 104/2021 privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

În forma inițială, adoptată de Senat, proiectul nu făcea nicio referire la Cancelaria prim-ministrului. Ceea ce nu a împiedicat PSD, PNL și UDMR să introducă modificări la una din anexele Legii salarizării unitare, astfel încât toți angajații la Cancelaria premierului să beneficieze de majorare.

Majoritatea PSD-PNL-UDMR a votat astăzi pentru creșterea salariilor de la Cancelaria prim-ministrului, sub pretextul complexității muncii. Atenție, este vorba despre creșterea salariului de bază, nu este vreun spor. Despre ce complexitate în muncă vorbim la Cancelaria prim-ministrului? Atrag fonduri europene? Au condiții dificile de muncă? Nu cred. Să nu uităm că, în prima fază, au încercat să justifice măsura prin faptul că angajații fuseseră transferați de la Secretariatul General al Guvernului fără să le fi fost preluate și salariile. Total fals, după cum am demonstrat, prezentând hotărârea de guvern în care scria negru pe alb că transferul se face cu menținerea drepturilor salariale”, declară Alin Apostol, deputat USR și membru în Comisia pentru administrație din Camera Deputaților.

Legea votată astăzi este un exemplu foarte bun de cum iau PSD și PNL un lucru bun și îl pervertesc în interes propriu. Nu le-a ajuns că în ultimele luni au creat 70.000 de posturi la nivel guvernamental, au mai băgat o șopârlă și în legea privind Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică: salarii crescute pentru câteva zeci de oameni. Și au făcut asta exact acum, în plină criză, când românii se chinuie să-și plătească facturile, suportă tot mai greu creșterile de prețuri la alimente și la ratele bancare. Asta îi interesează pe PSD și PNL: să-și asigure și recompenseze activul de partid”, afirmă Radu Molnar, deputat USR și membru în Comisia pentru tehnologia informației din Camera Deputaților.