USR: Abuz constituțional făcut de PSD și PNL,  pentru a-l proteja pe ministrul Lucian Bode de moțiune

USR: Abuz constituțional făcut de PSD și PNL, pentru a-l proteja pe ministrul Lucian Bode de moțiune

PSD și PNL fac scut în jurul ministrului de Interne Lucian Bode și blochează dezbaterea moțiunii depuse de USR și Forța Dreptei împotriva sa, după eșecului aderării României la Schengen.

Moțiunea depusă ieri de USR și Forța Dreptei trebuia dezbătută în maximum 6 zile de la depunere. Conform cutumei, dacă a șasea zi era în weekend, moțiunea se dezbătea luni. PSD și PNL au invocat însă chestiuni procedurale pentru a amâna audierea ministrului în Parlament. 

„Astăzi, în Biroul Permanent, moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne a fost blocată pe motive absurde. PSD și PNL au solicitat aviz de la Comisia de Externe și de la Ministerul de Externe pentru a putea dezbate moțiunea.  Mai mult, termenul pentru aviz a fost prelungit până la data în care Parlamentul se pregătește de vacanța parlamentară, încălcând regulamentul care spune că moțiunea simplă trebuie dezbătută în 6 zile. Tot efortul PSD și PNL, pentru ca Lucian Bode să aibă sărbători liniștite. Două partide care fac scut în fața celui care a îngropat visul românilor de a intra în Schengen”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul de grup al deputaților USR.

Nu este prima dată când PSD și PNL apelează la tertipuri procedurale pentru a bloca o moțiune. În trecut, au investigat autenticitatea grafologică a semnăturilor depuse de parlamentarii USR la moțiunea de cenzură. Este doar o metodă de a trage de timp.