USR: Criză uriașă de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze. Rafila trebuie demis urgent!

USR: Criză uriașă de medicamente pentru copii în plin sezon de viroze. Rafila trebuie demis urgent!

De câteva zile, părinții care au copii mici ce suferă de viroze caută cu disperare în farmacii medicamente de primă necesitate în sezonul răcelilor. Peste 100 de medicamente fundamentale, antitermice și antibiotice esențiale, lipsesc cu desăvârșire, iar ministrul Sănătății de la PSD, Alexandru Rafila, face ce știe mai bine: nimic.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu respectă Ordinul nr. 269/2017 din 14 martie 2017, privind obligaţia de a asigura stocuri adecvate şi continue de medicamente.

Acest Ordin, pe care nu îl pune în aplicare Rafila, conferă ministrului Sănătății puteri suficiente pentru a lua măsuri rapide și eficiente care să asigure necesitățile de medicamente pentru populația vulnerabilă. Ministrului Rafila nu îi pasă însă de bolnavii din România, el face vizite electorale prin țară, unde promite termopane noi la spitale vechi de o sută de ani.

Ce ar mai fi trebuit să facă Rafila dacă nu era preocupat doar de contracte de consultanță cu OMS și vizite de lux în Cuba? Ar fi trebuit să se întâlnească cu distribuitorii de medicamente, să analizeze cu atenție stocurile de medicamente și să restricționeze temporar exportul de medicamente de primă necesitate în această criză majoră de sănătate publică. Rafila trebuie demis urgent din Guvernul lui Nicu și Marcel pentru că prin lenea lui penală și incompetență pune în pericol viața a mii de pacienți din România!”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaților.