USR reiterează cererea de revocare a lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al AEP

USR reiterează cererea de revocare a lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al AEP

Grupurile parlamentare ale USR din Camera Deputaților și Senat au depus o solicitare către Birourile Permanente de a demara procedura de revocare a lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), având în vedere faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Mitulețu-Buică a infracţiunii de „folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane”.

„Am depus astăzi o solicitare către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru convocarea Comisiilor Juridice Reunite și demiterea președintelui AEP, Constantin Mitulețu-Buică, acuzat de ANI că și-a angajat cumnata în instituție. Nu am nicio speranță că își va demisia, așa că începem procedura parlamentară de demitere”, a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu.

USR a solicitat în mai multe rânduri revocarea din funcție a lui Constantin Mitulețu-Buică, ultima dată la începutul lunii octombrie 2022.

Actualul șef al AEP nu este la primul dosar. El e deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Tot el are o decizie oficială de plagiat din partea CNATDCU.

Incompatibilitate, corupție și plagiat – pentru aceste motive, Mitulețu-Buică ar trebui să fie demis urgent.