Brașovul, inclus într-un nou top al orașelor europene cu uriaș potențial turistic

Brașovul, inclus într-un nou top al orașelor europene cu uriaș potențial turistic

Brașovul a fost inclus într-un nou top al orașelor europene cu uriaș potențial turistic, de această dată de site-ul de călătorii Fodor’s Travel, care îl recomandă alături de Lille (Franța), Cordoba (Spania), Torino (Italia) și nu numai.

Cei de la Fodor’s Travel scot în evidență, în cadrul articolului, contrastele care definesc Brașovul:

„Munții Transilvaniei au fost scena multor povești fermecătoare, de la povestea fictivă a lui Dracula până la povestea foarte reală și foarte sumbră a conducătorului valah Vlad Țepeș. Cu străzile pietruite, mărginite de clădiri baroce impunătoare, orașul Brașov din această regiune înaltă din centrul României este în același timp straniu și superb.

Acest contrast este exemplificat de principala atracție a Brașovului, Biserica Neagră. Interiorul acestei clădiri din secolul al XIV-lea este splendid, dominat de o orgă uriașă. Exteriorul său, însă, este decorat de o statuie tulburătoare a unui băiat care, potrivit legendei, a murit chiar aici într-un mod înfiorător”.

„Brașovul este din ce în ce mai apreciat de către publicațiile turistice internaționale. Recent, European Best Destinations a inclus bradul de Crăciun din Piața Sfatului în topul celor mai frumoși astfel de brazi din Europa, Condé Nast Traveller a pus Brașovul în topul celor mai faine și accesibile orașe din Europa, iar acum Fodor’s Travel a menționat Brașovul în topul orașelor cu cel mai mare potențial turistic.

Deja, Brașovul este cel mai vizitat oraș din țară, după Capitală, și vrem să ne fructificăm potențialul, urmând să construim o sanie de vară în Poiana Brașov, iar deschiderea Aeroportului Internațional Brașov îi va ajuta pe turiștii străini să ajungă mai ușor în regiunea noastră”, a declarat primarul Allen Coliban.