Radu Miruță: Coaliția PSD-PNL să organizeze, rapid, concursuri pe bune pentru directorii CE Oltenia

Deputatul USR Radu Miruță solicită PSD și PNL să organizeze, rapid și pe bune, concursuri pentru funcțiile de conducere ale Complexului Energetic Oltenia, astfel încât la șefia acestuia să ajungă adevărați specialiști, nu să rămână în continuare politruci nepricepuți care să sugrume întreg complexul energetic.

S-au prefăcut că vorbesc astăzi în ședința de Guvern despre tragedia de la Jilț. Virgil Popescu (PNL) și Marius Budăi (PSD) știau problemele de la CE Oltenia, dar le-au încuviințat fiindcă erau generate de colegii și firmele de partid. După ce PSD și PNL au sugrumat prin oameni politici nepricepuți întreg complexul energetic, acum se prefac mirați despre o situație binecunoscută. Lucrurile se știau, dar mafia politică din CEO nu a luat nicio masură fiindcă cei împotriva cărora ar fi trebuit luate măsuri sunt fix colegii de partid, cei care întrețin prin puterea funcției lor mizeria din CEO. Cei de la PSD și PNL ar fi trebuit să își facă autodenunț”, declară Radu Miruță, deputat USR de Gorj și membru în Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

USR cere Coaliției PSD-PNL organizarea cât mai rapidă de concursuri pe bune pentru conducerea complexului energetic, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajații CE Oltenia.

De asemenea, solicităm deblocarea beneficiilor prevăzute de Legea 197/2021, lege care a recunoscut salariaților din domeniu condițiile speciale de lucru. În anul 2020, doar în zona minieră, fără termo, s-au înregistrat 103.064 de zile de incapacitate de muncă în rândul angajaților CE Oltenia, din cauza unor boli ce au legătură cu profesia.