Peste 3.000 de amenzi date în Sectorul 2 într-o singură lună pentru parcări ilegale

Peste 3.000 de amenzi date în Sectorul 2 într-o singură lună pentru parcări ilegale

Peste 3.000 de amenzi au fost acordate, într-o singură lună, în Sectorul 2 celor care și-au lăsat/ parcat mașinile pe trecerile de pietoni, stațiile de transport în comun sau trotuarele din apropierea școlilor și spitalelor.

Până în prezent, s-au emis 3.800 de note de constatare. La final se vor transforma tot în amenzi, odată ce procedurile de notificare a proprietarilor sunt încheiate. Până în prezent, din cele 3.800 de note de constatare – 2.065 sunt deja sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 600.000 lei.

“Știu că va lua un timp până când lumea va înțelege că dacă se parchează în stația de autobuz, pe trecerea de pietoni sau pe trotuar în apropierea școlii, vor primi amenzi.

Am depășit 3.000 de amenzi într-o lună. Sper că s-a înțeles că nu glumim.

Siguranța oamenilor e mai importantă decât un loc de parcare la scară”, a declarat primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu.

Anul acesta, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, investește 3 milioane de lei în infrastructura de ridicări maşini parcate ilegal pentru a ajuta la decongestionarea şi fluidizarea traficului.

„Anul acesta finalizăm infrastructura pentru ridicare de mașini parcate ilegal. Finalizăm platforma de pe Aleea Bistricioara, unde vom depozita până la 150 de autoturisme. Vom putea duce acolo mașinile parcate ilegal. De asemenea, vom cumpăra utilaje suplimentare pentru ridicarea acestor maşini”, a mai precizat Radu Mihaiu.

Eliberarea spațiului public ocupat ilegal și abuziv de maşini parcate neregulamentar, ce pun în pericol siguranța și integritatea fizică a oamenilor, este unul dintre obiectivele asumate de primarul Radu Mihaiu de la începutul mandatului.

(Sursă foto)