Cătălin Drulă: Opriți jaful și risipa banilor publici! Iohannis și Ciolacu să ia măsurile corecte pentru a stopa scumpirile

Cătălin Drulă: Opriți jaful și risipa banilor publici! Iohannis și Ciolacu să ia măsurile corecte pentru a stopa scumpirile

Coaliția PSD-PNL îi sărăcește pe oameni și pune în pericol viitorul economiei românești, a afirmat Cătălin Drulă, președintele USR, care a anunțat că oprirea scumpirilor va fi prioritatea parlamentarilor USR în sesiunea care începe oficial mâine.

PSD și PNL își alimentează clientela de partid din veniturile suplimentare obținute la buget în urma scumpirilor, a mai declarat liderul USR, în timp ce pe români îi impozitează prin inflație, o taxă mascată.

„Premierul din umbră, domnul Ciolacu, mimează grija față de problemele oamenilor, dar de când PSD este la guvernare pâinea s-a scumpit cu 25%. S-a scumpit laptele cu 30%, zahărul cu 60%, ratele la credite aproape s-au dublat. Care e răspunsul domnului Ciolacu? Taxe mai mari, frână pe economie, amenințări împotriva antreprenorilor care produc banii pe care îi cheltuie domnul Ciolacu împreună cu camarila dumnealui”, a spus Cătălin Drulă.

Pe lângă scumpirile imense din ultima perioadă și banii pe care îi adună la buget din inflație, coaliția PSD-PNL va fi nevoită să introducă creșteri de taxe și impozite, necesare pentru acoperirea pensiilor speciale și a sinecurilor.

„Guvernul vrea taxe și impozite mai mari: pe chirie, pe PFA-uri, pe companii, ca să alimenteze pensiile speciale și să aibă bani de împărțit clientelei politice. România plătește 12 miliarde de lei doar pentru pensiile speciale, sumă care ar putea merge către drumuri, către spitale, către școli”, a mai spus Cătălin Drulă.

România poate ieși din această criză a scumpirilor, dacă se va pune capăt jafului din bani publici și dacă actuala majoritate va adopta soluțiile corecte pentru stoparea inflației.

„Putem depăși criza creată de această guvernare dacă oprim risipa din bani publici, dacă eliminăm pensiile speciale, dacă eliminăm fabricile de sinecuri, dacă oprim crearea de posturi la stat pentru clientela de partid, dacă oprim jaful din bani publici”, a concluzionat liderul USR.