PNL-PSD blochează proiectele de dezvoltare din Alba Iulia

PNL-PSD blochează proiectele de dezvoltare din Alba Iulia

Proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a fost blocat de consilierii locali PSD și PNL, care l-au respins prin vot fără să aducă amendamente, în contextul în care a fost pus în consultare publică încă din 11 ianuarie.

Primarul Gabriel Pleșa acuză PNL și PSD că sabotează în acest mod proiectele de dezvoltare ale orașului, achizițiile, bursele școlare, salariile, subvențiile pentru transport și investițiile și că paralizează activitatea administrației locale. Până la aprobarea unui buget, administrația funcționează doar din veniturile încasate din taxe și impozite, venituri care sunt insuficiente.

Printre aceste proiecte de dezvoltare se numără și construirea de noi creșe, extinderea rețelelor de apă și canalizare, modernizarea mai multor străzi, chiar și unul dintre amplele proiecte de mobilitate urbană, pentru care a fost făcută deja achiziția publică, dar și multe dintre proiectele depuse de PNRR.

“Concluzia este una singură. Nu ați vrut! Nu ați venit cu sugestii nici dumneavoastră, domnule Marius Hațegan, în calitate de președinte al organizației Alba Iulia, nici consilierii locali PNL, fiindcă, probabil, n-au avut cale liberă de la partid, nici chiar viceprimarul Marius Filimon, care are în subordine, printre altele, și Direcția Tehnică, cu Investițiile!”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

În acest context, primarul USR reamintește faptul că nici la un an de la promisiunea făcută de Consiliul Județean Alba privind construcția unei parcări supraetajate lângă Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, consiliul județean nu a terminat nici măcar studiul de fezabilitate.

“Aici de ce nu interveniți, domnule vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Marius Hategan? Pentru mine, pe primul loc se află albaiulienii și nevoile lor, nu aspirațiile politice ale unora! Dovediți că și pentru dumneavoastră este la fel! Veniți să argumentați și să amendați acest proiect de buget, care, fără dar și poate, a fost și este perfectibil”, a mai spus primarul Gabriel Pleșa.

Proiectul de buget poate fi consultat aici.