<strong>România nu poate avea un șef al Poliției dovedit hoț. USR și Forța Dreptei depun o nouă moțiune împotriva ministrului Bode</strong>

România nu poate avea un șef al Poliției dovedit hoț. USR și Forța Dreptei depun o nouă moțiune împotriva ministrului Bode

Deputații USR și Forța Dreptei depun, astăzi, o nouă moțiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în condițiile în care, deși au trecut trei săptămâni de când a devenit plagiator în mod oficial, acesta este în continuare în funcția guvernamentală, sfidându-i pe români.

Plagiatorul Bode nu ține ritmul, nici cu bunul simț, nici cu nevoile românilor. Am depus astăzi moțiune împotriva încă-ministrului și încă-doctorului Bode pentru că noi considerăm că România merită să aibă un șef al Poliției care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni. Domnul Bode trebuie să-și asume eșecul pe linie al mandatului său în fruntea MAI”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Chiar dacă a rămas până acum în funcție cu sprijinul direct al președintelui Klaus Iohannis și al liderului PSD Marcel Ciolacu, Lucian Bode nu mai poate reprezenta România sau românii în niciun fel de calitate. Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcție de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea țării și a guvernului ei.

După ce Universitatea Babeș-Bolyai a spus că ministrul Bode a furat în lucrarea sa de doctorat și în contextul în care atât liderii PSD și PNL, cât și președintele Klaus Iohannis au adoptat tactica struțului pe subiect, USR a lansat și un site (https://bodedemisia.ro), unde românii i-au putut transmite mesaje și solicita demisia. Până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni.

USR și Forța Dreptei au mai depus o moțiune simplă împotriva ministrului Bode pe 12 decembrie 2022, în contextul respingerii aderării României la Schengen, dar PSD și PNL au comis un abuz constituțional și au blocat dezbaterea și votarea acesteia.