Victorie în instanță pentru transparență: consilierul local Bogdan Marina câștigă procesul împotriva primăriei

Victorie în instanță pentru transparență: consilierul local Bogdan Marina câștigă procesul împotriva primăriei

Liderul grupului de consilieri locali USR din Curtea de Argeș, Bogdan Marina, a câștigat în primă instanță procesul împotriva Primăriei Curtea de Argeș, pe care a dat-o în judecată pentru lipsă de transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public.

Mai exact, primăria i-a interzis accesul consilierului local USR la caietul de sarcini al unui contract aferent unei lucrări de reparații a trotuarelor, în condițiile în care documentul este de interes public.

,,Am solicitat Primăriei caietul de sarcini de la un contract aferent unei lucrări de reparații trotuare, iar Primăria mi-a comunicat că nu este un document de interes public și că îl pot consulta doar la sediul instituției. Zis și făcut.

Am mers la primărie, dar nu mi-au permis să fac poze în momentul când am încercat acest lucru, ba mai mult, chiar mi-au interzis accesul la documente. Situația mi s-a părut ilegală, astfel am declanșat o acțiune în instanță pe care am și câștigat-o la Tribunalul Argeș.

Astfel, Primăria este obligată să îmi comunice, în format electronic sau fizic, Caietul de Sarcini aferent Contractului de achiziţie publică nr. 18685/04.06.2021”, a declarat Bogdan Marina.

USR nu va înceta să lupte pentru transparență și nu va accepta niciodată ca lucrări care se fac din bani publici să nu fie 100% transparente.