Clădiri publice eficiente energetic și stații de autobuz inteligente la Câmpulung, după obținerea unei noi finanțări europene

Clădiri publice eficiente energetic și stații de autobuz inteligente la Câmpulung, după obținerea unei noi finanțări europene

Fonduri europene de aproximativ 20 de milioane de lei obținute de municipiul Câmpulung vor permite reducerea consumului și a risipei de energie în cazul unor clădiri publice din oraș, prin eficientizarea energetică a acestora.

Primarul USR Elena Lasconi anunță semnarea contractelor de finanțare pentru eficientizarea energetică a următoarelor clădiri:

  • Școala Gimnazială “Nanu Muscel” (proiect de 6,2 milioane de lei);
  • clădirea administrativă a Spitalului Municipal (proiect de 2,9 milioane de lei);
  • Atelier Colegiul Tehnic (proiect de 3,8 milioane de lei);
  • Vila Drăghiceanu, Spital PNF (proiect de 3,8 milioane de lei);
  • Secția de Psihiatrie, ORL și Oftalmologie a Spitalului Municipal (proiect de 2,3 milioane de lei).


Printr-o altă finanțare din fonduri europene, în valoare de de 3,3 milioane de lei, vor fi realizate mai multe stații de autobuz inteligente în oraș. Acestea vor avea panou solar, slot-uri USB și ecrane LCD care se vor integra cu un sistem de ticketing smart și pe care va fi afișat programul de circulație a autobuzelor.

Câmpulung a atras în ultimii doi ani, în mandatul primarului USR Elena Lasconi, 500 de milioane de lei, din proiecte pe fonduri europene. Banii europeni obținuți reprezintă echivalentul bugetului din taxele și impozitele locale pe 30 de ani.