Spitale, școli, blocuri eficiente energetic, în mai multe localități administrate de primari USR, după obținerea unor finanțări din PNRR

Zeci de milioane de lei din PNRR vor permite reducerea consumului și risipei de energie în mai multe localități din România administrate de primari USR, prin eficientizarea energetică a mai multor spitale, școli și clădiri rezidențiale.La Brașov, printr-o finanțare de 47,4 milioane de lei obținută din PNRR, vor fi eficientizate energetic nouă clădiri rezidențiale multifamiliale, pe o suprafață de 38.500 de mp, transmite primarul Allen Coliban.

În municipiul Câmpulung Muscel, printr-o finanțare din PNRR de aproximativ 20 de milioane de lei, vor fi eficientizate energetic cinci clădiri, anunță primarul USR Elena Lasconi:

• Școala Gimnazială “Nanu Muscel” (proiect de 6,2 milioane de lei);
  • clădirea administrativă a Spitalului Municipal (proiect de 2,9 milioane de lei);
  • Atelier Colegiul Tehnic (proiect de 3,8 milioane de lei);
  • Vila Drăghiceanu, Spital PNF (proiect de 3,8 milioane de lei);
  • Secția de Psihiatrie, ORL și Oftalmologie a Spitalului Municipal (proiect de 2,3 milioane de lei).

La Întorsura Buzăului, primarul USR Radu Urda a obținut două contracte cu finanțare nerambursabilă din PNRR, în valoare de 1,18 milioane de euro, pentru eficientizarea energetică a două licee din localitate, Liceul Nicolae Bălcescu și Liceul Mircea Eliade.

În Miloșești, județul Ialomița, primarul USR Dumitru Trifu a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Casei Agronomului din localitate și a căminului cultural din Nicolești. În perioada următoare vor fi semnate contractele de finanțare pentru alte două proiecte din fonduri europene: reabilitarea școlii generale și a căminului cultural din Miloșești.

Localitatea Dimăcheni din județul Botoșani a obținut de asemenea 240.000 de euro din PNRR pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Generale nr. 1. Școala va fi modernizată în totalitate, va fi izolată, se vor scoate sobele, se vor monta pompe de căldură și se va reface tavanul, anunță primarul USR Marinel Moruz.

Primarii USR au cifre record de fonduri europene atrase, din PNRR sau din alte programe de finanțare, ceea ce are o contribuție esențială la dezvoltarea localităților pe care le administrează.