<strong>PSD și PNL au votat pentru menținerea sinecurilor de „administratori speciali” plătiți cu mii de euro la companiile de stat</strong>

PSD și PNL au votat pentru menținerea sinecurilor de „administratori speciali” plătiți cu mii de euro la companiile de stat

Senatorii PSD și PNL au votat, luni, pentru menținerea sinecurilor de „administratori speciali” la companiile de stat, plătiți cu 2.000-4.000 de euro, dar care nu au niciun fel de activitate reală și niciun fel de răspundere.

 „Regimul special” a fost o găselniță a Guvernului Năstase, ca să accelereze privatizarea unor companii de stat, dar care acum nu face decât să justifice legal numirea unor „administratori speciali”, care să primească bani publici și să nu facă nimic.

Un exemplu este fratele lui Eugen Nicolicea, fost parlamentar PSD, care a fost numit de ministrul Virgil Popescu într-o astfel de funcție bănoasă și patru ani mai târziu compania este tot neprivatizabilă.

În perioada în care USR a fost la guvernare, ministrul Economiei Claudiu Năsui a demis administratorii de la toate companiile de stat cu pierderi și datorii imense și a inițiat ordonanța de desființare a posturilor de administratori speciali. Ordonanța a fost abandonată după căderea guvernului. De aceea, Claudiu Năsui a depus ulterior și o inițiativă legislativă în Parlament pentru a elimina aceste sinecuri.

„Soluția nu este să-i înlăturăm pe ai lor și să-i punem pe ai noștri. Soluția este să desființăm aceste sinecuri și să punem stop găurilor negre și căpușărilor. Pentru asta trebuie să abrogăm legile care au permis delapidarea statului timp de peste 20 de ani”, a declarat Claudiu Năsui, inițiatorul legii.

„UE și Consiliul Concurenței ne tot spun să abrogăm acest regim special, pentru că suntem în risc de infringement. De ce? Printre altele, pentru că procedura vine la pachet cu unele măsuri care favorizează aceste companii într-un fel unic: nu se mai execută datoriile bugetare, doar se strâng”, a explicat deputatul USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci.

Inițiativa USR a fost respinsă cu 82 de voturi pentru raportul de respingere, 21 contra (raportului de respingere) și trei senatori s-au abținut. Inițiativa urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este decizională.