Cătălin Drulă, președintele USR: România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia

Cătălin Drulă, președintele USR: România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia

Președintele USR Cătălin Drulă avertizează că România riscă să piardă miliardele de euro din PNRR pentru că premierul PNL Nicolae Ciucă nu vrea să-și taie pensia specială.

”În fiecare lună, plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială pe lângă salariul de prim-ministru. Acum, nu vrea să renunțe în ruptul capului. Și e pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR, cel mai amplu program de investiții și reforme elaborat de USR. Dacă am face un exercițiu de imaginație: cum ar fi să fie pensia lui Ciucă la jumătate? Și restul sumei să se împartă la oameni cu pensii mici, inclusiv militari, care nu au avut pilele și norocul lui să iasă la pensie cu sume din astea?!”, spune Cătălin Drulă.

Președintele USR critică dur coaliția Ciucă-Ciolacu, despre care spune că are ca deviza ”Totul pentru privilegiați, nimic pentru oamenii cinstiți”.

Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din PNRR pe care guvernul trebuie să le îndeplinească pentru a primii banii de reforme. Proiectul prezentat de coaliția PSD-PNL nu elimină însă nicio pensie specială.