PSD și PNL resping din nou solicitarea USR de reducere a taxelor pe muncă pentru români

PSD și PNL resping din nou solicitarea USR de reducere a taxelor pe muncă pentru români

PSD și PNL au respins din nou astăzi, în plenul Camerei Deputaților, solicitarea USR de a introduce pe ordinea de zi și a vota proiectul USR de reducere a taxelor pe muncă. Legea USR combate taxarea excesivă a muncii și prevede eliminarea taxelor pe salariul minim.

Votul PSD-PNL dovedește încă o dată cât valorează promisiunile lui Marcel Ciolacu și ale altor lideri ai coaliției de guvernare în privința reducerii taxelor pe muncă, promisiuni care nu se concretizează de fapt în nimic. PSD și PNL nu doar că nu scad taxele pe muncă, chiar dacă sunt la putere și ar putea modifica rapid legislația în acest sens, ci blochează și proiectele prin care USR vrea să facă asta.

„Taxele pe salarii în România sunt foarte mari. Proiectul USR reduce taxele pe muncă, în special pe salariile mici. Dacă va fi votat, o sumă din salariul fiecărui angajat din România va fi scutită de taxe. În contextul scumpirilor, a inflației, legea i-ar ajuta pe toți oamenii care muncesc în această țară. Votați acest proiect, dacă vă doriți cu adevărat reducerea taxelor pe muncă, pentru ca oamenii să vadă că acest Parlament face legi și lucrează în interesul lor”, a transmis deputata USR Cristina Prună.

Poverile fiscale impuse de stat descurajează în prezent munca în România, printr-o taxare aberantă, în special în cazul salariilor mici. Statul român impune cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din toată Europa.

Scăderea taxelor ar reduce sărăcia în muncă, ar reduce numărul românilor care pleacă să-și caute un loc de muncă peste hotare și ar crește numărul locurilor de muncă bine plătite din România.