USR îl cheamă la Comisia de industrii pe ministrul Virgil Popescu

USR îl cheamă la Comisia de industrii pe ministrul Virgil Popescu

Deputata USR Cristina Prună, vicepreşedintele Comisiei de industrii şi servicii, a cerut chemarea ministrului Virgil Popescu la comisie pentru a explica de ce de nouă luni nu s-a semnat niciun contract de finanțare prin PNRR pentru investiții în noi capacități de producție de energie. Invitația va fi transmisă către ministru în cel mai scurt timp. 

România beneficiază de 1,6 miliarde de euro din PNRR şi de peste 13 miliarde de euro din Fondul de Modernizare pentru investiții în domeniul energetic. Acești bani sunt ținuți sub lacătul ministrului Energiei, care nu este în stare să dea drumul banilor în piață pentru a avea investiții în noi capacități de producție de energie.

În ultima perioadă Virgil Popescu sfidează Parlamentul, reprezentanții ministerului Energiei nici măcar nu participă la ședința Comisiei de industrii şi servicii pentru a discuta în mod serios despre legile care alocă banii din Fondul de Modernizare.

„După aproape patru ani de mandat şi un haos de nedescris care a pus frână investițiilor în domeniul energetic, ministrului Virgil Popescu nu îi pasă nici măcar de oportunitatea României de accesare a fondurilor europene. Ministerul are în evaluare de nouă luni peste 700 de proiecte de producție de energie regenerabile şi ZERO contracte de finanțare semnate. Fondul de Modernizare nu este accesibil pentru firmele private din piață la trei ani de la lansarea la nivel european. Este un atentat la siguranța națională”, a declarat deputata USR Cristina Prună.

Este timpul ca ministrul Virgil Popescu să răspundă în fața Parlamentului şi a Comisiei de industrii şi servicii pentru mandatul dezastruos la cârma Ministerului Energiei.