USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva ministrului Muncii Marius Budăi

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva ministrului Muncii Marius Budăi

Deputații USR și Forța Dreptei au depus, marți, moțiune împotriva ministrului Muncii Marius Budăi, care nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale și România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă. 

Marius Budăi trebuia să vină cu o lege care elimină pensiile speciale, așa cum USR a negociat în PNRR. În schimb, legea trimisă în Parlament nu doar că nu le elimină, dar creează noi pensii speciale. Au crezut că pot păcăli Comisia Europeană cu asta, iar acum riscăm să rămânem fără bani europeni. Nu vrem să așteptăm până eșuează PNRR pentru a-l demite pe Marius Budăi. Banii pentru modernizarea României sunt mai importanți decât o mână de speciali din PSD și PNL”, spune președintele USR Cătălin Drulă.

În moțiune, deputații opoziției îl acuză pe Marius Budăi că este ministrul care a lovit în cei mai săraci dintre români, fiind autorul celei mai mari aberații fiscale: să muncești 2 ore, dar să plătești taxe cât pentru 8 ore. Suprataxarea contractelor part-time a lăsat prea mulți români fără contracte de muncă.

Moțiunea se va dezbate luni, 27 februarie, și va fi votată marți, 28 februarie.