USR: Companiile românești pot avea o contribuție esențială la dezvoltarea economică a Republicii Moldova și la bunăstarea cetățenilor ei

USR: Companiile românești pot avea o contribuție esențială la dezvoltarea economică a Republicii Moldova și la bunăstarea cetățenilor ei

Companii românești au un interes crescut pentru a intra pe piața Republicii Moldova și pot avea un rol esențial în dezvoltarea economică a țării, au transmis parlamentarii USR Viorel Băltărețu și Irineu Darău, în cadrul Forumului Economic de la Chișinău.

Există deja un volumul semnificativ al investițiilor românești în Republica Moldova, care au creat locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea țării și la bunăstarea cetățenilor.

„Azi sunt circa 1.600 de companii românești în Moldova, care au creat peste 10.000 de locuri de muncă, cu o cifră totală de afaceri de aproape un miliard de euro. Ele aduc know-how, modele de business, valoare economică. Sunt semnale pozitive că și alte companii românești au un interes crescut pentru a intra pe piața moldoveană,” a transmis Viorel Băltărețu.

Politicienii și oamenii de business trebuie să încurajeze dezvoltarea reală și durabilă a Republicii Moldova, a transmis senatorul Irineu Darău, în special în contextul economic actual, afectat de războiul din Ucraina.

„În vremuri tensionate, este nevoie de simboluri puternice, iar evenimentul acesta este unul dintre ele. Astăzi, sutele de participanți dau un puternic semnal spre un viitor axat pe dezvoltare în comun și pe parteneriate solide. Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar drumul către acest deziderat trece printr-o colaborare tot mai strânsă și printr-o armonizare graduală, pe toate planurile”, a transmis senatorul USR.

Parlamentarii USR au subliniat disponibilitatea autorităților române de a sprijini Republica Moldova în eforturile ei de dezvoltare economică și de aderare la Uniunea Europeană.

Forumul Economic de la Chișinău – Investiții, Dezvoltare, Integrare europeană, care s-a desfășurat în 22 și 23 februarie, a adunat peste 200 de oameni de afaceri, înalți oficiali români și moldoveni, reprezentanți ai elitelor academice și ai societății civile, care au discutat despre dezvoltarea economică și despre integrarea europeană a Republicii Moldova.