USR îl convoacă pe ministrul Finanțelor Adrian Câciu la Ora Guvernului în Senat

USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la Ora Guvernului, pe data de 8 martie 2023, în Senat.

Ministrul PSD Adrian Câciu trebuie să explice motivele pentru care deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanțare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

De asemenea, ministrul Finanțelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica ”taxa de solidaritate” și dacă nu cumva aceasta este pur și simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale.

”Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce crește deficitul bugetar și de ce, în loc să reducă din cheltuieli și să adopte măsuri care să stimuleze economia, guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca și cresc taxele pentru cei care produc. Și eliminarea unor facilități fiscale, așa cum preconizează ministerul să facă, tot creșteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu ”specialii” și cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi guvernul”, spune liderul senatorilor USR Radu Mihail.