USR cere PSD și PNL să voteze proiectul „Fără păcănele lângă școli!”

USR cere PSD și PNL să voteze proiectul „Fără păcănele lângă școli!”

USR face un apel către partidele parlamentare să adopte cât mai rapid proiectul USR prin care sunt eliminate sălile de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, centrelor culturale, spitalelor și bisericilor. Asupra acestui proiect a fost exprimat deja consensul și el nu trebuie îngropat din cauza disensiunilor dintre PSD și PNL și a presiunii făcute de firmele care se îmbogățesc din suferința oamenilor.

Fac un apel către majoritatea parlamentară să asculte vocea mamelor care și-au pierdut copiii din cauza adicției de jocuri de noroc. Peste 30% dintre dependenții de jocuri de noroc încearcă măcar o dată să se sinucidă, iar numărul celor care cad în această patimă crește constant. Trebuie cât mai rapid să adoptăm proiectul prin care sunt scoase din preajma școlilor sălile de jocuri de noroc, proiect tergiversat în prezent în Senat. În fiecare zi în care proiectul nu este adoptat, iar copiii văd în drum spre școală reclame la păcănele riscăm să avem tot mai mulți copii și tineri care cad victime acestei patimi. Iar celor care se declară îngrijorați că vor pierde finanțare activitățile sportive prin interzicerea reclamelor la jocurile noroc le spun că putem găsi alte surse de finanțare pentru sportul din România nu această industrie care se hrănește din nenorocirea oamenilor”, declară Diana Stoica, deputat USR și membru în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

În circuitul legislativ există, în acest moment, mai multe proiecte menite să protejeze populația de patima jocurilor de noroc și dramele pe care aceasta o provoacă. Primul proiect depus (https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L859&an_cls=2022) este cel inițiat de parlamentarii USR Diana Stoica, Filip Havârneanu și Sebastian Cernic, semnat ulterior și de parlamentari de la celelalte partide parlamentare. Dezbaterea proiectului a fost amânată în Senat, deși mai multe comisii au dat avize favorabile.

USR a lansat și un site – https://farapacanele.ro/ – unde românii își pot declara sprijinul pentru proiectul „Fără păcănele lângă școli!” și, implicit, pot pune presiune asupra parlamentarilor să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața.