Dan Barna: Declarația de solidaritate cu Ucraina așază Parlamentul României în rând cu parlamentele civilizate

Dan Barna: Declarația de solidaritate cu Ucraina așază Parlamentul României în rând cu parlamentele civilizate

La propunerea USR și cu o întârziere de aproape două săptămâni, Parlamentul României a adoptat, astăzi, o declarație la împlinirea unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Declarația adoptată astăzi a fost depusă de USR acum mai bine de două săptămâni. USR a propus această declarație pentru ca Parlamentul României să fie în rând cu parlamentele Europei civilizate și democratice, să nu mai fim ciuca miștourilor cu indolența președintelui, cu reacții la 2-3 săptămâni după ce Republica Moldova ne spune că este în criză. Declarația aceasta reprezintă un gest politic corect, este normal să fim alături de o țară căreia îi sunt violate femeile, îi sunt uciși copiii și tinerii de către un agresor care este Federația Rusă. Este inacceptabil, însă, că trompetele Rusiei au vorbit astăzi, minute în șir, de la tribuna Parlamentului României”, declară Dan Barna, vicepreședinte USR și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În declarația adoptată astăzi, Parlamentul reafirmă solidaritatea României cu Ucraina și reconfirmă susținerea pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în limitele frontierelor recunoscute internațional.

Totodată, este condamnat ferm războiul de agresiune al Federației Ruse și se cere acesteia să își retragă de urgență toate forțele militare și echipamentele de pe întreg teritoriul Ucrainei.

Declarația în integralitate: https://www.cdep.ro/pdfs/oz/20230307_poz4.pdf.