Bacău, primul oraș din România prietenos cu familia, recunoscut la nivel european

Bacău, primul oraș din România prietenos cu familia, recunoscut la nivel european

Eforturile municipiului Bacău de a deveni un oraș prietenos cu familia și copiii au fost recunoscute la nivel european.

Orașul a devenit membru al rețelei „European Family”, fiind primul municipiu din România implicat în proiect, anunță primarul USR Lucian Stanciu Viziteu.

Certificatul de membru a fost acordat săptămâna aceasta, la Bruxelles, de către vicepreședinta Comisiei Europene pentru Democrație și Demografie, Dubravka Suica.

În cadrul evenimentului de la Bruxelles, au fost prezentate și câteva din proiectele și măsurile sociale care se aplică în municipiul Bacău pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale familiilor și copiilor.

„Am mărit semnificativ bugetele școlilor, am modernizat cantinele, modernizăm complet locurile de joacă. Modernizăm curțile școlilor și le transformăm în miniparcuri pentru elevi, care vor fi deschise întregii comunități după programul școlar. Pregătim, împreună cu societatea civilă, o strategie pentru îmbunătățirea calității vieții pentru familiile din oraș, pe următorii 10 ani. Îmi doresc ca Bacăul să poată deveni o alternativă pentru revenirea în țară a tinerilor și întemeierea unei familii în orașul nostru, pentru a stopa declinul demografic”, a declarat Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul USR al Bacăului a înființat un Centru Comunitar pentru copiii în risc de sărăcie sau cu alte vulnerabilități. Părinții și copiii care apelează la centru au acces la servicii de kinetoterapie și logopedie, asistență psihologică și consiliere. Peste 700 de persoane au beneficiat de acest proiect până în prezent, 442 copii și 272 părinți.

În Bacău a fost înființat și “Consiliul Local al Copiilor”, care le permite să participe la luarea deciziilor la nivel local.

În cadrul evenimentului de la Bruxelles, au fost discutate posibilele parteneriate ale autorităților locale, certificarea turismului pentru familie și au fost împărtășite modele și sfaturi de bune practici.