Cătălin Drulă: PSD a absorbit PNL, Marcel Ciolacu îl tratează pe Nicolae Ciucă asemenea unui subaltern

Cătălin Drulă: PSD a absorbit PNL, Marcel Ciolacu îl tratează pe Nicolae Ciucă asemenea unui subaltern

Cătălin Drulă, președintele USR, critică republica specialilor pe care Marcel Ciolacu și PSD vor să o construiască pentru anul 2024, cu riscul de a lăsa România fără miliardele de euro din PNRR.

L-am văzut pe Marcel Ciolacu anunțând că a absorbit PNL. Explica la televizor ce se întâmplă în PNL, care sunt planurile de carieră și de viitor ale lui Nicolae Ciucă, ce se întâmplă cu ministerele. Lucrurile devin din ce în ce mai clare: nu mai există două partide, PSD și PNL, ci există un fost partid, numit PNL, și PSD, care l-a înghițit. Felul în care Marcel Ciolacu anunța viitorul politic al lui Nicolae Ciucă îl poziționa pe acesta din urmă ca un subaltern, iar PNL, ca o anexă. De mai multă vreme e clar că domnul Ciolacu a devenit președinte peste ambele partide”, a declarat Cătălin Drulă, cu ocazia unei vizite întreprinse la Alba Iulia.

În actualul context, este cu atât mai mult responsabilitatea USR să continue construcția începută cu PNRR, cel mai bun proiect de țară pe care l-a avut România după Revoluție, proiect de reforme și investiții în interesul României.

Acest proiect este însă, în prezent, în pericol. Riscăm să pierdem la tranșa a doua 1,4 miliarde de euro pentru că PSD și PNL au blocat o transpunere corectă a legii avertizorului de integritate, riscăm să pierdem tranșa a treia pentru că nu vor să elimine pensiile speciale. Nu vor să elimine pensiile speciale pentru că ei, de fapt, ne propun o republică a specialilor. Domnul Ciolacu se visează președintele republicii specialilor, asta e construcția pe care o face pentru 2024. Nu-l vom lăsa, iar pentru 2024 construim acea alternativă în care românii să-și pună speranța”, a mai precizat președintele USR, Cătălin Drulă.

Munca primarilor USR din primii doi ani de mandat și rezultatele obținute în perioada scurtă în care USR a fost la guvernare dovedesc că USR este în 2024 alternativa reală, modernizatoare, la PSD cu anexa sa și la opțiunea extremistă.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, este unul dintre primarii USR care au dovedit românilor că se poate face administrație în interesul lor.

Alianța toxică PSD-PNL nu este sănătoasă pentru democrație și nici pentru România. Primarii USR au dovedit că fac treabă într-o perioadă deloc ușoară din punct de vedere economic și al contextului geopolitic, au reușit să miște lucrurile. Vă dau exemplul Municipiului Alba Iulia: sunt peste 145 de milioane de euro în proiecte depuse și peste 55 de milioane de euro în proiectele semnate, aproape dublu decât în perioada 2014-2020”, a afirmat Gabriel Pleșa.