Stelian Ion: Ministrul Predoiu să reia procedura de numire pentru DIICOT

Stelian Ion: Ministrul Predoiu să reia procedura de numire pentru DIICOT

Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției, îi solicită ministrului Cătălin Predoiu să reia procedura de numire pentru șefia DIICOT după ce procurorul propus, Alina Albu, a primit aviz negativ din partea CSM cu majoritate de voturi.

Avizul este consultativ, însă ministrul Predoiu, care a ignorat în trecut observațiile Secției de procurori când a propus-o pe Giorgiana Hosu, ar trebui să nu mai facă aceeași greșeală și să reia procedura de numire pentru DIICOT”, declară Stelian Ion.

Ceilalți doi procurori propuși de echipa Predoiu-Iohannis pentru conducerea Parchetului General și DNA au primit avize favorabile, ceea ce ușurează mult sarcina președintelui, care are ultimul cuvânt în procedura de numire. Cu toate acestea, suspiciunile ridicate în momentul nominalizării lui Marius Voineag pentru șefia DNA nu sunt nici pe departe înlăturate.

Răspunsul candidatului pentru funcția de procuror-șef DNA la întrebarea vizând deschiderea unui dosar care l-a ajutat pe premierul Ciucă, pentru că a blocat orice analiză a tezei de doctorat, nu a fost convingător și nu ridică suspiciunile că a fost un demers cu dedicație pentru șeful PNL. Mai mult, unele semnale venite din sistemul judiciar conduc la concluzia că influența SRI asupra DNA va crește odată cu această mutare. Sigur, nu există dovezi, dar această percepție există. Președintele Iohannis mai are un motiv să fie mulțumit. Își întărește influența asupra anchetelor DNA. Rămân deocamdată cu speranța că poate nu am dreptate, însă de regulă nu prea m-am înșelat”, mai arată Stelian Ion.