Ionuț Moșteanu: Pentru PSD și PNL este mai importantă liniștea sinecuriștilor decât stoparea țepelor resimțite de români

Ionuț Moșteanu: Pentru PSD și PNL este mai importantă liniștea sinecuriștilor decât stoparea țepelor resimțite de români

Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR, critică decizia PSD și PNL de a refuza ca Parlamentul să discute solicitările USR de revocare din funcție a actualilor șefi ASF, respectiv de demarare a procedurii de selecție pentru o nouă conducere a ANRE.

Avem două autorități de reglementare care nu-și fac treaba în România: ASF și ANRE. Asta înseamnă asigurări și facturi la energie. Incompetența conducerii acestor autorități duce la găuri în buzunarul fiecărui român. Zi de zi, românii pierd bani. Acum, s-au trezit cu preț dublat la asigurări, de peste un an de zile au probleme cu facturile la energie, iar ASF și ANRE dorm în bocani. USR a propus demararea a două proceduri, am trimis și hârtiile în acest sens către Birourile Permanente Reunite, privind pe de o parte selecția unei noi conduceri la ANRE, iar pe de alta, demiterea șefilor ASF, foarte bine plătiți, care s-au uitat impasibili cum toată piața de asigurări s-a prăbușit. Din păcate însă, în Birourile Permanente Reunite, PSD și PNL au respins cererea USR ca și aceste două proceduri să fie discutate și demarate. Au arătat, încă o dată, că pentru PSD și PNL este mai importantă liniștea sinecuriștilor de partid decât stoparea țepelor resimțite de români, zi de zi, lună de lună”, declară Ionuț Moșteanu.

În privința conducerii ANRE, USR a solicitat încă din 9 martie demararea, de urgență, a procedurii parlamentare pentru selecția noilor membri în conducerea Autorității, în condițiile în care mandatele a patru din cei șapte membri ai Comitetului de reglementare al ANRE expiră pe 23 aprilie, după ce au fost prelungite prin ordonanță de urgență.

Avem o lună de zile în care românii să afle cine ia hățurile acestei autorități. USR a trecut prin Parlament o lege prin care îi obligăm să fie audieri pentru funcțiile de conducere din ANRE, pentru că până acum au fost șefii numiți în spatele ușilor închise și așa ne-am trezit cu domnul Chiriță, care doarme pe 12.000 de euro pe lună. Asta nu trebuie să se mai întâmple”, precizează Ionuț Moșteanu.