USR: Marcel Ciolacu să se ocupe de problemele reale ale românilor și să nu meargă pe fentele putiniștilor de la Budapesta

Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR, solicită Coaliției PSD-PNL, în special aspirantului la postul de premier, Marcel Ciolacu, să se preocupe de problemele reale ale românilor și să nu facă jocul putiniștilor de la Budapesta.

Marcel Ciolacu, în loc să se preocupe de problemele reale, s-a băgat cu capul înainte în diversiunea lansată de putiniștii de la Budapesta despre hărți și revizionisme, pentru că îi convine să nu se discute despre problemele reale. Problemele reale ale României sunt legate de PNRR – pierdem bani pentru spitale, școli și autostrăzi pentru că domnii Ciolacu și Ciucă nu vor să desființeze pensiile speciale – și de scumpirile pe care fiecare român le simte zilnic în buzunar. Guvernul PSD-PNL nu urmează, cu politica fiscală, politica monetară dusă de BNR. Au primit numeroase semnale, dar nu îi interesează, pentru că le convine inflația, care alimentează bugetul de stat și le lasă lor mai mulți bani de spart”, declară Ionuț Moșteanu.

În privința PNRR, USR a avertizat, în mod repetat, asupra riscului ca România să piardă cel puțin 1,4 miliarde de euro dacă nu finalizează urgent două jaloane din PNRR: legea avertizorului de integritate și jalonul privind decarbonizare. Legea avertizorului de integritate a fost trecută prin Parlament, pe repede-înainte, de Coaliția PSD-PNL, dar forma în care ea a fost adoptată nu corespunde cerințelor din PNRR și ale Comisiei Europene.

O altă problemă reală a României în aceste zile este legată de despăgubirea pe care ar trebui să o primească din partea Uniunii Europene fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina.

Vedem ce se întâmplă când trimiți un ministru incompetent să negocieze la Bruxelles. Bulgaria și Polonia au trimis miniștri buni, cu date corecte, care au adus bani buni țărilor lor, România l-a trimis pe nea Petrică Daea, câine surd la vânătoare, cu niște date ca pe vremea lui Ceaușescu, record de producție la hectar, și acum ne mirăm că fermierii români își mai iau o țeapă din partea statului. Îi cer lui Marcel Ciolacu să se ocupe de problemele reale ale românilor și să nu meargă pe fentele putiniștilor de la Budapesta”, precizează Ionuț Moșteanu.