USR solicită demisia viceprimarului PNL din comuna Sânpetru, județul Brașov, în urma afirmațiilor rasiste ale acestuia

USR solicită demisia viceprimarului PNL din comuna Sânpetru, județul Brașov, în urma afirmațiilor rasiste ale acestuia

USR solicită demisia viceprimarului PNL din comuna Sânpetru, județul Brașov, din cauza comentariilor rasiste făcute de acesta într-o ședință a Consiliului Local.

Andrei Măiereanu, viceprimarul PNL, împreună cu alți consilieri locali PNL și PSD, se opun construirii unui centru educațional în comuna Sânpetru, pentru că terenul desemnat pentru construirea acestuia ar fi în apropierea unei zone locuită de romi, pe care viceprimarul PNL și alți consilieri PSD și PNL i-au numit „negri” și „indieni”.

Marian Arhire, primarul USR al comunei Sânpetru, luptă pentru atragerea de fonduri nerambursabile pentru construirea acestui centru educațional.

Centrul va avea în componența sa o școală, o grădiniță, o creșă, o cantină, un loc de joacă pentru copii, o sală de sport, un teren de sport, o bibliotecă, o sală de lectură și un spațiu multifuncțional pentru activități extrașcolare.

Proiectul acestui centru educațional poate fi realizat prin fonduri europene nerambursabile doar dacă se identifică un teren pentru asta, ceea ce primarul USR a și făcut.

Consilierii PNL și PSD au decis însă să refuze această oportunitate și au folosit argumente rasiste pentru a-și justifica refuzul.