Sprijin pentru firme. Proiect USR pentru eliminarea obligației de reautorizare anuală

Sprijin pentru firme. Proiect USR pentru eliminarea obligației de reautorizare anuală

Firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizații de funcționare, potrivit unui proiect de lege inițiat de senatorul USR Claudiu Mureșan. Autorizația de funcționare va fi emisă fără termen de valabilitate, astfel că o cerere de reautorizare nu va fi necesară dacă în activitatea firmelor nu apar modificări care să afecteze autorizația existentă, iar documentele deja depuse sunt în termenul de valabilitate.

Antreprenorii și firmele mici sunt îngropați sub teancuri de hârtii și avize. Faptul că nu vor mai avea în sarcină și obligația reînnoirii anuale a acordului/autorizației de funcționare e un ajutor mic, dar îi scutește să mai facă – în fiecare an – încă un dosar, încă un drum la primărie. În același timp, funcționarii publici cu atribuții în emiterea autorizațiilor/acordurilor de funcționare vor fi degrevați de operațiuni repetitive și vor putea să se concentreze pe alte chestiuni importante pentru comunități”, declară Claudiu Mureșan.

USR consideră că orice demers menit să reducă povara birocrației, astfel încât antreprenorii să se ocupe doar de afacerile lor, este bine venit.

Proiectul prevede ca obligația de a obține un nou acord de funcționare să existe doar dacă documentele depuse expiră în termen de 30 de zile sau dacă apar modificări în activitatea desfășurată.