Deputatul USR Emanuel Ungureanu: Canabisul medicinal trebuie legalizat și inclus în lista tratamentelor pentru pacienții cu boli grave din România

Canabisul medicinal trebuie să fie legalizat și să devină un tratament pentru pacienții cu boli grave din România, deoarece poate contribui la vindecarea sau ameliorarea a zeci de boli, a transmis astăzi deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR l-a invitat în Parlament pe Giancarlo Cristea, un tânăr nevoit să plece din țară pentru că România nu i-a oferit soluții de tratament pentru suferințele sale grave provocate de boala Crohn, o boală cronică incurabilă, care afectează sistemul digestiv. Înainte de a pleca din România, Giancarlo Cristea s-a tratat ilegal cu canabis, cu riscul de a fi arestat și închis, aceasta fiind singura soluție pentru ameliorarea suferințelor sale.

„Canabisul medicinal este legalizat și prescris de medici în alte țări din Europa. La noi de patru ani de zile ne chinuim să supunem la vot o lege care să ofere soluții pentru durerea cronică provocată de foarte multe boli grave. Trebuie să găsim soluții și în țara noastră pentru acești pacienți, să nu fie nevoiți să își procure ilegal aceste tratamente, cu niște instituții de forță care știu doar să aresteze și să bage la pușcărie și nu se uită la beneficiile unei plante care face miracole pentru pacienții cu boli terminale: canabisul medicinal”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Parlamentul trebuie să modifice legislația existentă și să adopte legea „Victoria Mea”, inițiată de Alexandra Cârstea, a mai precizat deputatul USR, deoarece această lege poate oferi soluții pentru bolile grave și durerile cronice provocate de acestea.

„Trebuie să facem ce trebuie ca parlamentari pentru ca această lege să facă posibil tratamentul pentru pacienții cu boli foarte grave, cu dureri cronice. Sunt peste 50 de boli care pot fi vindecate sau ameliorate cu canabisul medicinal. Parlamentul României este obligat să găsească soluții pentru ca acești pacienți să nu mai fie nevoiți să fugă din țară, pentru că au parte de tratament legal doar în altă parte. Statul român este obligat prin Constituție să facă asta”, a concluzionat deputatul USR.