Președintele USR Cătălin Drulă, Iohannis nu vede realitatea, avem cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani

Președintele USR Cătălin Drulă, Iohannis nu vede realitatea, avem cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani

Președintele USR Cătălin Drulă îl critică dur pe Klaus Iohannis care tocmai a susținut public că situația economică a României e foarte bună, în condițiile în care românii au cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani.

”Iohannis susține că situația economică a României e foarte bună. Realitatea este că avem cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani. Poate dacă președintele s-ar mai da jos din avioanele de lux și ar face piața ar înțelege ce trăiesc românii. Iohannis mai susține că nu este nevoie de tăieri de cheltuieli. În realitate, guvernul lui Iohannis a cheltuit cu 23 de miliarde peste încasări în primele 3 luni. Deficitul a explodat. Președintele Iohannis ne-a spus azi că vrea SCUMPIRI în continuare, în locul soluțiilor corecte pentru români”, spune Cătălin Drulă.

Președintele USR avertizează că semnalul dat astăzi de Klaus Iohannis înseamnă iresponsabilitate fiscală și va duce la devalorizarea leului.

”Președintele Iohannis a dat astăzi un semn clar de iresponsabilitate fiscală. Un om care nu înțelege economie reală, n-a lucrat în viața lui o zi acolo. Pentru orice investitor, semnalul este clar. Vom devaloriza leul oricât e nevoie pentru a alimenta din inflație cheltuielile pentru clientela de partid. Trăim zilele acestea apogeul guvernării specialilor, care sfidează oamenii care muncesc și produc în România, fie că sunt în privat, sau în sectorul public. Lupta din 2024 este crucială pentru recuperarea onestității și a valorii banului și muncii în România. Trebuie să ne luăm țara înapoi de la cei care ne fură prezentul și viitorul”, mai declară președintele USR Cătălin Drulă.

Potrivit președintelui USR, singura soluție pentru oprirea scumpirilor și a inflației este oprirea jafului de la buget, cu miliarde de lei date pe clientela de partid, pe pensii speciale, pe sinecuri și contracte cu dedicație. În același timp, trebuie făcute reformele și investiți banii din PNRR și redusă taxarea pe muncă.