Cătălin Drulă: PSD-PNL blochează accesul antreprenorilor români la creditare

Cătălin Drulă: PSD-PNL blochează accesul antreprenorilor români la creditare

Președintele USR Cătălin Drulă și vicepreședintele USR Vlad Voiculescu au fost, joi, într-o vizită în județul Ialomița pentru a discuta cu antreprenorii locali din agricultură și din industria alimentară despre greutățile pe care le întâmpină în această perioadă.

Antreprenorii români nu mai au acces la credite din cauza politicilor inflaționiste ale coaliției PSD-PNL, a afirmat Cătălin Drulă, președintele USR, care a atras atenția asupra consecințelor nefaste ale măririlor de taxe și ale instabilității fiscale produse de actualul guvern.

„Toți antreprenorii spun invariabil că accesul la finanțare este cea mai mare problemă pe care o au și că se zbat să acceseze linii de finanțare, să găsească creditare pentru investiții și este foarte greu. Dobânzile au ajuns atât de mari pentru că avem inflație mare, iar inflație mare avem din cauza politicilor fiscale ale acestui guvern, care cheltuiește fără măsură, jefuiește bugetul de stat și se împrumută în disperare pentru a finanța aceste cheltuieli. Asta înseamnă că băncile, în loc să finanțeze antreprenori, finanțează datoria statului, care atrage acești bani pentru a finanța clientela de partid”, a declarat președintele USR.

Pentru a ieși din acest cerc vicios, Guvernul trebuie să taie pensiile speciale și cheltuielile inutile legate de finanțarea unor sinecuri bine plătite, să aplice reformele asumate și să atragă astfel banii din PNRR, dar și să stimuleze producerea de bunuri și servicii în România, a mai precizat Cătălin Drulă.

În relația cu antreprenorii, ca și în alte domenii, România arată ca un stat în disoluție, în care instituțiile nu funcționează deloc așa cum trebuie, a transmis vicepreședintele USR Vlad Voiculescu.

„Dacă vorbești cu orice antreprenor, vezi că au probleme cu accesul la finanțare, vezi că au probleme cu accesul la forță de muncă calificată. Și asta nu pentru că românii nu vor să muncească, ci pentru că de multe ori românii nu sunt pregătiți pentru ceea ce îi trebuie economiei. Avem nevoie nu numai să consumăm produse românești, dar avem nevoie de un stat care susține antreprenorii locali mai mult decât orice altceva. Avem însă un stat fără cap, fără direcție, un stat în disoluție. Și asta vedem cam în toate domeniile și în toate instituțiile”, a declarat Vlad Voiculescu.