Primăria Brașov – cea mai transparentă și mai deschisă către cetățeni primărie din România

Primăria Brașov – cea mai transparentă și mai deschisă către cetățeni primărie din România

Primăria Municipiului Brașov, condusă de primarul USR Allen Coliban, este cea mai deschisă către cetățeni primărie din România, conform unui raport al Funky Citizens legat de transparența primăriilor.

Primăria Brașov a obținut cea mai mare notă acordată, 9, și s-a situat pe primul loc, fiind singura primărie din țară care a obținut acest rezultat.

Rezultate foarte bune în materie de transparență au fost obținute și de alte primării administrate de primari USR. Primăria Sectorului 2, condusă de primarul USR Radu Mihaiu, a obținut a doua cea mai mare notă acordată, 8.

Primăria Alba Iulia, condusă de primarul USR Gabriel Pleșa, și Primăria Timișoara, condusă de primarul USR Dominic Fritz, au obținut a treia cea mai mare notă acordată, 7. Primăria Bacău, condusă de primarul USR Lucian Stanciu-Viziteu, a obținut nota 6.

Funky Citizens a analizat primăriile a 103 municipii ale României și a celor șase sectoare ale Bucureştiului, pentru a vedea cât de transparente sunt, pornind de la analiza adoptării bugetelor locale pentru anul 2023. Notarea a fost bazată pe respectarea prevederilor legale cu privire la calendarul bugetar, publicarea proiectului de buget și adoptarea acestuia în termenul legal, formatul publicării bugetului, organizarea unei dezbateri publice pe tema bugetului etc.