Ministrul Budăi refuză să răspundă întrebărilor USR privind reforma sistemului de pensii

Ministrul Budăi refuză să răspundă întrebărilor USR privind reforma sistemului de pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat în această dimineață că nu va participa la Ora Guvernului de la Senat, unde a fost chemat de USR ca să spună de ce refuză să taie pensiile speciale, motivând că trebuie să fie prezent la ședința de guvern.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că răspunsurile ministrului Budăi la întrebările senatorilor cu privire la reforma sistemului de pensii și îndeplinirea jalonului PNRR corespunzător acesteia erau infinit mai importante decât participarea la ședința de guvern.

Radu Mihail: „România este pe punctul de a pierde miliarde de euro pentru că ministrul Budăi apără specialii, în frunte cu Nicolae Ciucă. Prin absența sa, Marius Budăi a confirmat încă o dată că actuala coaliție de guvernare este gata să sacrifice dezvoltarea României, sute de kilometri de autostradă, construirea de spitale și școli noi, de dragul specialilor de partid. Budăi confirmă, practic, segregarea României între românii de rând, oamenii care muncesc o viață întreagă și primesc o pensie bazată pe contributivitate, și românii mai speciali ca alții, șmecherii de partid”.