Claudiu Năsui: Niciun salariu la stat nu trebuie să-l depășească pe cel al președintelui României

Claudiu Năsui: Niciun salariu la stat nu trebuie să-l depășească pe cel al președintelui României

Deputatul USR Claudiu Năsui critică intenția Coaliției PSD-PNL de a umple gaura pe care a făcut-o în bugetul de stat prin noi taxe care trebuie plătite de români și depune un proiect de lege pentru plafonarea salariilor la stat.

„Este absolut inacceptabil ca PSD și PNL să umple gaura pe care au găsit-o în bugetul proaspăt votat prin a pune mâna mai profund în buzunarele românilor. Domnul Ciolacu a avansat ideea supraimpozitării salariilor de la stat care depășesc salariul președintelui României, dar a spus că ar fi neconstituțional și că ar trebui aplicată și asupra celor din privat. Cei din privat nu sunt plătiți din bani publici, ci din munca lor, din banii pe care îi fac de la clienți și de la oamenii care le cumpără bunurile și serviciile”, a declarat Claudiu Năsui.

Deputatul USR atrage atenția că nu e nevoie de supraimpozitare în cazul salariilor mari de la stat, e nevoie doar de schimbarea regulilor de salarizare, pe baza unui principiu de bun simț, care trebuie integrat în legea salarizării unitare: niciun salariu la stat nu trebuie să-l depășească pe cel al președintelui României.

„În prezent avem o serie întreagă de bugetari care au salarii mult peste salariul președintelui României, la ASF, ANRE și alte instituții care și-au putut stabili singure niște salarii astronomice. Și nu doar ei. Cel mai bine plătit bugetar din România era într-un Institut Național de Cercetare-Dezvoltare și avea 36.000 de euro pe lună, mai mult decât președintele SUA. Lucrurile acestea sunt posibile tocmai fiindcă că nu avem această regulă în sistemul bugetar, ca atunci când ești plătit din bani publici, trebuie să ai un salariu care să fie limitat la nivelul salariului președintelui României”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

Prin votarea acestui proiect de lege în Parlament, România va avea o lege care e și constituțională și care ar rezolva și problema găurii de la buget, a conchis deputatul USR.