Cătălin Drulă, președintele USR: Asumarea răspunderii pe reforma pensiilor speciale este neconstituţională

Cătălin Drulă, președintele USR: Asumarea răspunderii pe reforma pensiilor speciale este neconstituţională

Liderul USR, Cătălin Drulă, avertizează că asumarea răspunderii pe reforma pensiilor speciale, cum anunță Marcel Ciolacu, este neconstituţională. Liderul opoziției amintește că PSD și PNL au mai făcut în 2020 un proiect de eliminare a pensiilor speciale neconstituțional, doar pentru a mima această reformă.

„În mod sigur, referitor la pensiile parlamentarilor un astfel de demers de asumare a răspunderii ar fi neconstituţional. Pensiile parlamentarilor sunt prevăzute în Statutul deputaţilor şi senatorilor, care este o lege adoptată în Cameră comună şi trebuie obligatoriu eliminarea acelui capitol XI din statut făcută în plen comun. Deci aici este pur şi simplu o chestiune de voinţă politică. De un an de zile Marcel Ciolacu face scut pentru pensiile speciale parlamentarilor. Dacă există voinţă politică, facem majoritate cu domnul Ciolacu, nu-i problemă să eliminăm pensiile, că văd că se tot ascunde – îi trebuie asumarea răspunderii – zici că e într-o situaţie de minoritate”, a declarat președintele USR.

Cătălin Drulă a amintit că s-a împlinit un an de când USR a depus proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, iar PSD și PNL îl blochează în Biroul Permanent. Este vorba de pensii speciale de până la 15000 de lei pe lună, pe care foștii parlamentari le încasează peste pensiile contributive.

„Proiectul nu e nici măcar trimis la comisii ca să-i facă raport și să ajungă la plen pentru vot. În condițiile astea, la televizor domnul Ciolacu este Zorro și se bate cu pensiile speciale, dar în realitate nu îndrăznește să-i deranjeze cu nimic pe cei care sunt în spatele dumnealui și beneficiază de aceste pensii speciale”, a conchis Cătălin Drulă.