Radu Mihaiu: Ministrul Dezvoltării să-și retragă amendamentul depus la Codul Urbanismului

Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, îi solicită lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, să-și retragă amendamentul depus la noul Cod al Urbanismului, care implică mutarea aprobării PUZ-urilor de la Primăria București la primăriile de sector. Primarul USR atrage atenția că această schimbare nu servește interesele cetățenilor, ci pe cele ale mafiei imobiliare.

Dacă amendamentul propus de ministrul Dezvoltării va fi adoptat, va urma o descentralizare completă a activității de urbanism la nivel de București, care va duce la un haos total. Fiecare primărie va avea o viziune urbanistică diferită, în timp ce unele vor permite construcții și modificări ilegale ale PUZ-urilor.

„Parlamentul nu poate face legi împotriva unui singur om. Trecerea PUZ-urilor de la Primăria Generală la primăriile de sectoare condamnă Bucureștiul la ghetoizare și la prevalența intereselor dezvoltatorilor imobiliari în fața interesului general. E nevoie de o viziune de ansamblu, la nivelul întregului oraș”, declară Radu Mihaiu.

Primarul USR atrage de asemenea atenția asupra mai multor amendamente nocive depuse de PSD.

Aprobarea acestora ar reprezenta un atac direct la adresa spațiilor verzi din București, deoarece implică scoaterea de sub protecție a acestora, în favoarea dezvoltatorilor privați. În plus, se facilitează intrarea în legalitate a construcțiilor care nu respectau documentațiile de urbanism și se aprobă supraetajări în afara documentațiilor de urbanism, fără niciun fel de fundament.

USR va vota împotriva propunerilor venite din partea PSD și PNL și solicită retragerea acestor amendamente nocive, care servesc doar intereselor mafiei imobiliare.