Cătălin Drulă: O gaură de 30 de miliarde nu poate fi acoperită printr-o ordonanță a austerității care aduce 5 miliarde

Cătălin Drulă: O gaură de 30 de miliarde nu poate fi acoperită printr-o ordonanță a austerității care aduce 5 miliarde

Cătălin Drulă, președintele USR, l-a ironizat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, joi, în cadrul unei vizite în județul Buzău, și a arătat că gaura de 30 de miliarde de lei din bugetul de stat nu va putea fi acoperită nici pe departe printr-o ordonanță a austerității care, chiar și potrivit estimărilor partidelor aflate la putere, va aduce doar 5 miliarde de lei la buget.

„PSD și PNL au făcut praf bugetul statului, o gaură de 20 de miliarde. De fapt, am estimat că ajunge la 30 de miliarde. Au venit zilele trecute cu o ordonanță de reducere de cheltuieli, care este praf în ochii lumii. Dar chiar și așa, ei spun că impactul este de 5 miliarde. Să ne explice domnul Ciolacu, nu știu cum a stat cu matematica la școală, cum acoperi o gaură de 30 de miliarde cu economii de 5 miliarde”, a afirmat președintele USR.

Liderul opoziției a mai precizat că această ordonanță de austeritate este doar un balon de săpun, deoarece PSD și PNL vor proceda ca în privința reformelor din PNRR, caz în care sunt mai degrabă dispuse să piardă banii europeni decât să taie privilegiile și pensiile speciale.

„Au tăiat cumulul pensie specială cu salariul la stat? Cum are premierul Ciucă: 18.000 de lei pensie specială și încă câteva zeci de mii de lei salariul de premier. Nu l-au tăiat. Decât să taie pensiile speciale și să îi afecteze pensia domnului Ciucă, mai degrabă pierdem banii din PNRR. De fapt, și ordonanța de austeritate e un balon de săpun. Chipurile se interzic sau se blochează pentru moment achiziția de autoturisme, dar la Ministerul Muncii încă se cumpără mașini pe bandă rulantă. Se opresc concursurile, dar cele care mai pornesc încă acum, până trece ordonanța, merg înainte și prin memorandum se mai poate da voie să mai facă și alte concursuri”, a mai spus președintele USR.