Cătălin Drulă, președintele USR: Din cauza lui Ciucă și Ciolacu avem astăzi cel mai mare curs euro-leu din istorie

Cătălin Drulă, președintele USR: Din cauza lui Ciucă și Ciolacu avem astăzi cel mai mare curs euro-leu din istorie

Președintele USR Cătălin Drulă a criticat dur coaliția PSD-PNL pentru că România a ajuns la cel mai mai curs euro-leu din istorie și se îndreaptă spre faliment în acest ritm.

”Zilele acestea se discută despre predarea mandatului de la domnul Ciucă la domnul Ciolacu, adică predarea drumului României către suferință economică și faliment. În cifre concrete, avem astăzi cel mai mare curs euro-leu din istoria monedei euro. Tocmai a fost anunțat acum 15 minute de BNR, de 4,96. A urcat vertiginos de ieri. Și de ce? Pentru că ieri INS a recunoscut o parte din minciuna pe care a fost construită creșterea economică a României de anul trecut. (…) INS anunța o creștere pe trimestrul 1 din 2022 de 5,2%. Astăzi a venit INS și a spus: cu un an în urmă noi am greșit, nu era 5,2%, era 1,6%”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR a acuzat INS că manipulează cifrele cu privire la creșterea economică pentru a avantaja discursul politic al PSD și PNL.

”Pentru primele trei luni ale acestui an, INS anunță o creștere economică de numai 0,1%, deci practic o stagnare. Economia a frânat și este în stagnare. Dar e ca la Caragiale, pentru că această valoare de astăzi a Produsului Intern Brut este mai mică decât cea anunțată la sfârșitul lui 2022. De fapt, avem o scădere de 0,4%. Ca să forțeze cumva o știre care să nu fie complet negativă, au anunțat o creștere de 0,1% față de o valoare din trecut, pe care au revizuit-o și pe aceea în jos, ca să aibă pe ce să anunțe o creștere. În realitate, economia este în stagnare. Se vede asta în încasările la buget, o simt românii în buzunarele lor. Singurul lucru care accelerează sunt prețurile”, a declarat Cătălin Drulă.