Cătălin Drulă: Consiliul partidului european ALDE din octombrie 2023 va fi organizat la București

Cătălin Drulă: Consiliul partidului european ALDE din octombrie 2023 va fi organizat la București

Cătălin Drulă, președintele USR, anunță că următorul Consiliu al partidului european ALDE, din care USR face parte, va fi organizat la București, în octombrie 2023.

O delegație USR condusă de Cătălin Drulă participă în aceste zile la Congresul ALDE desfășurat în Suedia, la Stockholm, unde a fost făcut anunțul oficial legat de organizarea viitorului consiliu.

Vom pregăti în toamnă, la București, anul electoral 2024, care începe chiar cu alegerile europarlamentare. Este o onoare pentru noi și o recunoaștere a muncii pe care USR o face în fiecare zi pentru aceste valori ale liberalismului, ale democrației. Ne bucurăm să-i găzduim pe partenerii noștri europeni la București, în octombrie”, declară Cătălin Drulă.

Din delegația USR la Congresul ALDE mai fac parte parlamentarii Dan Barna, Diana Buzoianu, Ionuț Moșteanu, Cristina Prună, Cristian Seidler, dar și europarlamentarul USR Vlad Botoș și vicepreședintele USR Vlad Voiculescu. USR este reprezentată la evenimentul de la Stockholm și de primari USR, printre care Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Elena Lasconi, și viceprimarii Flavia Boghiu și Alexandra Tătaru.

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă și este reprezentată în instituțiile Uniunii Europene cu 65 de deputați și cinci membri ai Comisiei Europene.