Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului liberal european ALDE la Congresul de la Stockholm

Vicepreședintele USR Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE și va avea un mandat de doi ani în conducerea formațiunii.

Delegați din peste 60 de partide, reuniți la Congresul ALDE de la Stockholm, au apreciat experiența lui Dan Barna și implicarea în promovarea liberalismului în Uniunea Europeană și vecinătatea acesteia.

Valorile liberale ne asigură în continuare calea spre dezvoltare și proiecte de succes precum PNRR și vor reprezenta fundația solidă pentru combaterea populismului și a extremismului. Mulțumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susținere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuși împreună!”, a declarat Dan Barna.

Președintele USR, Cătălin Drulă, liderul delegației de la Stockholm, a declarat că „de azi, USR are o voce europeană și mai puternică. Alegerea lui Dan Barna în funcția de vicepreședinte al partidului european ALDE este o recunoaștere a muncii noastre în familia liberalilor europeni și a eforturilor de a promova valorile de bază ale liberalismului”.

Din delegația USR la Congresul ALDE mai fac parte parlamentarii Diana Buzoianu, Ionuț Moșteanu, Cristina Prună, Cristian Seidler, europarlamentarul USR Vlad Botoș și președintele USR București Vlad Voiculescu. USR este reprezentată la evenimentul de la Stockholm și de primari USR, printre care Elena Lasconi, Radu Mihaiu, Clotilde Armand și Raul Urdă, dar și de viceprimarii Flavia Boghiu și Alexandra Tătaru.

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă și este reprezentată în instituțiile Uniunii Europene cu 65 de deputați și cinci membri ai Comisiei Europene.