Mai puțină birocrație pentru firme, inițiativă legislativă USR adoptată de Senat

Mai puțină birocrație pentru firme, inițiativă legislativă USR adoptată de Senat

Senatul a adoptat, fără niciun vot împotrivă, o inițiativă legislativă USR prin care firmele nu vor mai fi obligate să-și reînnoiască anual acordul sau autorizația de funcționare decât în cazul în care își modifică activitatea sau în cazul expirării documentelor depuse la eliberarea ei.

Senatorul USR Claudiu Mureșan a explicat că inițiativa va însemna cozi mai mici la primărie din octombrie până în decembrie și funcționarii publici ce vor fi degrevați de atribuții anuale, repetitive și fără sens.

”Prin acest proiect, unitățile de alimentație publică, restaurantele, agențiile imobiliare, societățile de turism, de pază, service-urile auto, cafenelele, fast-food-urile, casele de schimb valutar, și multe altele vor avea mai mult timp pentru a se ocupa de afacerile lor. Și asta pentru că antreprenorii nu vor mai fi obligați să piardă vreme, bani și nervi solicitând anual autorizația de funcționare de la primărie. Pentru antreprenori, timpul înseamnă bani, iar timpul pierdut înseamnă bani pierduți”, a declarat senatorul USR Claudiu Mureșan.

În cazul în care apar modificări in activitatea firmei, cererea pentru reînnoirea autorizației trebuie depusă cu 30 de zile caracteristice înainte de data începerii activității noi/modificate/expirării documentelor.

Inițiativa legislativă a senatorului USR Claudiu Mureșan s-a bucurat de susținere transpartinică, fiind semnată și votată de parlamentari de la toate partidele. Senatul a fost prima cameră sesizată, inițiativa legislativă merge acum pentru dezbatere și vot final la Camera Deputaților, care este for decizional.