Alianța Dreapta Unită și-a lansat candidații la Primăria și Consiliul Județean Constanța

Alianța Dreapta Unită și-a lansat candidații la Primăria și Consiliul Județean Constanța

Alianța Dreapta Unită și-a lansat astăzi candidații la Primăria Municipiului Constanța și la Consiliul Județean Constanța, pentru alegerile locale din 9 iunie.

Stelian Ion (USR) este candidatul Dreptei Unite pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, iar Claudiu Iorga Palaz (PMP) este candidatul alianței pentru președinția Consiliului Județean Constanța.

Prezent la evenimentul de lansare a candidaților Dreptei Unite, Cătălin Drulă, președintele USR, a subliniat că a venit vremea să se schimbe lucrurile în bine și la Constanța, așa cum s-a întâmplat în orașele administrate de primari USR.

Se poate să stai drept în fața clanurilor care vor să fure orașele. Se poate să aduci investiții record și să transformi orașele cu bani europeni. La fel cum s-a putut în orașele conduse de primarii USR, și Constanța merită să scape de PSD-PNL și de corupția lor. Au stăpânit Constanța prea multe decenii la rând, nu îi vom lăsa să o mai facă încă patru ani. Stelian Ion știe ce înseamnă lupta pentru dreptate, împotriva corupției și a abuzurilor. A reușit, de multe ori, să oprească omul pus de Dragnea să distrugă Justiția. Din Guvern, a încercat să schimbe lucrurile astfel încât justiția să facă dreptate. Asta a fost sfidarea supremă pentru Iohannis. Am vrut dreptate în România”, declară Cătălin Drulă.

Stelian Ion este deputat USR de Constanța la al doilea mandat. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și este avocat din 2002. În primul său mandat de deputat, între 2016 și 2020, Stelian Ion a luptat în Comisia juridică împotriva modificărilor nocive la legile Justiției inițiate de Liviu Dragnea și a contribuit la redactarea a zeci de sesizări la CCR pentru a bloca legile în favoarea infractorilor promovate de PSD. În decembrie 2020, a devenit ministru al Justiției, funcție din care a încercat să repare tot ceea ce au stricat Dragnea, Iordache și PSD în sistemul de justiție.

Stelian Ion s-a luptat pentru Constanța cu mult înainte de a fi politician. A salvat mii de metri pătrați de spațiu verde din vizorul mafiei imobiliare susținute de gașca Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu, iar în ultimii ani, a scos la lumină multe abuzuri ale primarului în funcție, Vergil Chițac, care vorbește despre revitalizarea stațiunii Mamaia, dar emite autorizații pentru distrugerea stațiunii și a plajei. Recent, Stelian Ion a arătat cum este „mutilată” plaja din Mamaia și a trimis sesizări și interpelări la Garda de Mediu și la Ministerul Mediului.

Îmi doresc să dezvoltăm un oraș din care copiii noștri să nu-și mai dorească să plece. Vreau un oraș în care constănțenii să conteze și opiniile lor să fie luate în seamă. Este anul în care avem o șansă imensă să schimbăm lucrurile în bine la Constanța. Am intrat în cursă să câștigăm, eu, echipa de consilieri locali și mai ales constănțenii. După alegeri, cu o nouă echipă la primărie, Constanța va redeveni orașul în care vrei să trăiești și să rămâi”, a afirmat Stelian Ion.

Claudiu-Iorga Palaz (PMP), candidatul Dreptei Unite la CJ Constanța, de profesie jurist, este un apărător al valorilor constănțene, printre reușitele sale numărându-se salvarea Cazinoului de la demolare și închiderea „magazinelor de vise”. A fost secretar general, subprefect si prefect al Constanței, iar în mandatul 2016-2020 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, funcții în care a demonstrat profesionalism și a militat pentru dezvoltarea calității serviciilor publice oferite de administrația publică în sprijinul cetățenilor.