Cătălin Drulă: PSD și PNL au dus economia la dezastru. Au cheltuit până acum 57 miliarde de lei peste cât au încasat

Cătălin Drulă: PSD și PNL au dus economia la dezastru. Au cheltuit până acum 57 miliarde de lei peste cât au încasat

Prezent la Oradea, la lansarea candidaților USR pentru Primăria Oradea și CJ Bihor, Cătălin Drulă, președintele USR, îl acuză pe Marcel Ciolacu, premierul PSD, că spune cea mai mare minciună atunci când zice că „economia merge bine”. De fapt, în mandatul PSD-PNL, economia României se îndreaptă spre dezastru absolut, dovadă fiind și că deficitul bugetar după primele patru luni din 2024 este mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

O guvernare ineptă și abuzivă a dus economia României într-un dezastru. Încep să o spună și instituțiile internaționale, și guvernatorul BNR. Deficitul este absolut imens. În primele patru luni din 2024, PSD și PNL au cheltuit 57,7 miliarde de lei peste cât au încasat. Evident, din împrumuturi. Împrumuturi care ne îndatorează pe noi, copiii noștri, generațiile viitoare. Același ștreang a fost pus pe gâtul antreprenorilor. Cu PSD și PNL, avem o guvernare ostilă mediului privat. Tocmai a promulgat Iohannis legea care instituie pragul de 1 milion de euro pentru răspundere penală în caz de evaziune fiscală. Marii evazioniști, dacă sunt prinși, dau banii înapoi și scapă”, declară Cătălin Drulă.

Spre comparație, după primele patru luni din 2023 deficitul a fost de 27,35 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, la mai puțin de jumătate din cât este acum. Iar dacă ne uităm la 2022, diferența este și mai mare, pentru că deficitul după primele patru luni a fost atunci 16,33 miliarde de lei.

Alte dovezi clare că, în guvernarea Ciolacu, economia țării merge din rău în mai rău: pentru a patra lună la rând, România este campioana Europei la scumpiri, avem cea mai mare inflație din Europa. De asemenea, investițiile străine directe au scăzut, în timp ce datoria crește.

În timpul ăsta, sunt oameni care o duc bine: cei care și-au umplut portbagajele, cei din PNL și PSD, Lucian Bode care își face o viluță, Klaus Iohannis, șeful lor, care își face palat pe banii noștri. Este un jaf și guvernarea trebuie corectată după 2024. Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD. Cele două partide s-au unit. Alegerea este simplă în 2024: între o guvernare abuzivă de stânga PSD-PNL și reforme, modernizare, o guvernare viitoare de dreapta, a alianței Dreapta Unită”, afirmă Cătălin Drulă.

Alex Orjan este candidatul USR la președinția CJ Bihor, iar Daniel Palaghianu este candidatul la Primăria Oradea. Alex Orjan are 35 de ani și este vicepreședintele Camerei de Comerț Româno-Chineze. Daniel Palaghianu are 49 de ani, a fost subprefect al județului Bihor și deține o companie de consultanță care a salvat de la faliment și a ajutat să crească zeci de firme orădene.