USR a vrut ca Guvernul să nu poată crește taxele în vacanța parlamentară, PSD și PNL au refuzat

USR a vrut ca Guvernul să nu poată crește taxele în vacanța parlamentară, PSD și PNL au refuzat

Odată trecute alegerile din 9 iunie, românii se vor putea trezi, peste noapte, cu noi taxe sau cu majorarea celor existente. Aceasta după ce PSD și PNL au respins propunerile USR ca, pe durata vacanței parlamentare, Guvernul Ciolacu să nu poată adopta măsuri fiscal-bugetare prin ordonanță.

Am depus și susținut amendament ca Executivul PSD-PNL să nu poată adopta, până la reluarea lucrărilor Parlamentului, măsuri fiscal-bugetare. Astfel, am vrut să împiedicăm o eventuală majorare a taxelor în următoarele luni, gândindu-ne la oamenii care lucrează cinstit în această țară, oameni care muncesc ca să dea jumătate din bani la stat, sub formă de biruri”, declară deputata USR Cristina Prună.

Propunerea USR a fost respinsă, primind 47 de voturi „pentru” și 102 voturi „contra”. La fel s-a întâmplat cu amendamentele USR care scoteau Codul fiscal și Codul de procedură fiscală din lista de legi pe care să le poată modifica Guvernul Ciolacu.

Dacă PSD și PNL nu au intenția de a modifica Codul fiscal de ce au prevăzut posibilitatea în legea de abilitare? De fapt, ei au intenția să modifice Codul fiscal, cum a făcut-o și Guvernul Ciucă. În 2022, după ce promisese în repetate rânduri că nu va crește taxele, Guvernul Ciucă a profitat de legea de abilitare și a adoptat OG 16/2022, prin care a majorat opt taxe. Și Ciucă, și Ciolacu, de când sunt la putere în această monstruoasă coaliție, au crescut constant taxele și impozitele, au crescut taxarea muncii, care deja era foarte ridicată în România, au nenorocit microîntreprinderile, de am ajuns să avem în 2024 cele mai puține microîntreprinderi din istorie. Toate acestea doar ca să aibă ei mai mulți bani la buget din care să plătească sinecurile, posturile din agenții, activul de partid și pensiile speciale”, precizează Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Ciolacu și Ciucă trebuie să înceteze să-i împovăreze pe români cu taxe noi sau majorate, doar ca să aibă PSD și PNL ce să risipească. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de măsuri fiscal-bugetare adoptate și implementate peste noapte.